Thursday
Feb092012

8 types of innovation

8 types of innovation

Als je een idee of concept hebt, helpt deze tool je te beoordelen of jullie organisatie de juiste vaardigheden en middelen heeft om deze innovatie verder te ontwikkelen en er een succes van te maken waar je trots op kunt zijn. De tool wordt bovendien vaak gebruikt in open innovatie projecten, waarin de toegevoegde waarde van verschillende partners ten opzichte van elkaar inzichtelijk wordt gemaakt.
Filosofie

Het kan zijn dat voor jullie idee meer nodig is dan jullie zelf in huis hebben. Het vinden van een strategische partner kan in dit geval de juiste oplossing zijn.

Uitleg

Je beoordeelt het idee of concept aan de hand van 8 innovatiesoorten (product, merk, afzetkanalen, knowhow, proces, businessmodel, klantbehoefte, klantervaring), en krijgt zo een goed beeld of je dit allemaal zelf kunt invullen of dat je een strategische partner nodig hebt om er een succes van te maken.

Resultaat

Een duidelijke beoordeling of dit idee of concept bij de competenties van jullie organisatie past. Er zijn hierbij vier mogelijk uitkomsten:

  1. Het past, jullie kunnen aan de slag om het zelf te ontwikkelen.
  2. Er ontbreekt nog het een en ander, maar met extra middelen kan dit worden opgelost. Het is duidelijk welke competenties jullie nog moeten ontwikkelen om van dit idee een succes te maken.
  3. Er ontbreken essentiële elementen in jullie organisatie die jullie zelf niet op tijd kunnen invullen. Je weet nu wat je van een strategische partner verwacht.
  4. Het is een geweldig idee, maar de stap om het binnen jullie organisatie te implementeren is op dit moment nog te groot. Jullie stoppen met dit project of nemen een bedrijf over met de juiste competenties.