Thursday
Feb092012

Online co-creatie platform

Online co-creatie platform

Ons online co-creatie platform is ontworpen om samen met collega’s, externe experts, zakelijke klanten en consumenten te innoveren. Het is een fantastisch middel om in korte tijd van veel klanten of interne stakeholders input te krijgen of feedback te verzamelen.

Het co-creatie platform kan volledig in jullie huisstijl en in meerdere talen worden uitgevoerd, wat voor een optimale beleving zorgt voor de deelnemers. De gebruiksvriendelijke smartphone app maakt ook co-creatie onderweg mogelijk!
Filosofie

Voor succesvolle innovatie is input van de klant cruciaal. Persoonlijk contact in de vorm van observaties en diepte-interviews leveren de meest rijke resultaten op, maar zijn tijdsintensief. Wanneer je een grote groep mensen wilt betrekken of een internationaal project hebt, biedt on-line co-creatie uitkomst. Eenvoudig, snel en inspirerend!

Uitleg

Het platform kan voor vele doelstellingen worden ingezet. Enkele voorbeelden:

  • Het identificeren van relevante klantinzichten
  • Samen met klanten nieuwe ideeën bedenken
  • Feedback vragen op ideeën en proposities
  • Samen met klanten nieuwe concepten en proposities aanscherpen

Resultaat

Het resultaat is afhankelijk van de doelstelling van het project, en kan variëren van een nieuwe visie tot concrete ideeën voor nieuwe producten en diensten of marketingacties.

De beste resultaten worden geboekt indien online co-creëren gecombineerd wordt met workshops met een projectteam, waarin de input van een brede groep vertaald wordt naar concrete resultaten die passen bij de bedrijfsstrategie en de merkwaarden.

Ideeën

Vergaar op een vernieuwende en inspirerende manier inzichten, ideeën en feedback. Deelnemers kunnen innovatieve oplossingen en ideeën insturen, reageren op elkaars input, elkaar stemmen geven en elkaar belonen.

Persoonlijk dagboek

Een krachtige tool voor het verzamelen van klantinzichten is het persoonlijke dagboek. De deelnemer deelt zijn directe persoonlijke ervaringen in tekst, foto’s of video’s.

Forum

Deelnemers kunnen vragen stellen en met elkaar in discussie gaan. In een forum gaan deelnemers zichzelf vaak spontaan voorstellen en beantwoorden bijvoorbeeld elkaars vragen.

Gamification, points & badges

Beloon deelnemers voor hun deelname en verschaf eventueel bepaalde deelnemers toegang tot besloten gedeelten van de community. Het spelelement is een belangrijke nieuwe dimensie van online onderzoek en co-creatie.