Thursday
Feb092012

PropositionWheel

PropositionWheel

Een sterke propositie is de basis voor succes in de markt. Het PropositionWheel biedt je een gestructureerde aanpak om een idee een stap verder te brengen en helpt bij het definiëren van een consistente propositie die focust op het bieden van toegevoegde waarde.
Filosofie

Het hebben van een idee is een goed begin. Het vertalen van dit idee naar een propositie die geen enkele klant kan weerstaan blijkt in de praktijk vaak lastig te zijn. Het gebeurt te vaak dat bedrijven van idee direct naar ontwikkeling gaan. Dit leidt tot producten en diensten met veel verschillende voordelen en verwarde consumenten. Het creëren van proposities vereist focus, toewijding en voldoende lef om keuzes te maken.

Uitleg

In vier stappen zul je de volgende zaken definiëren: het Klantinzicht, het belangrijkste voordeel voor de klant (de belofte), de argumentatie die dit voordeel geloofwaardig maakt (het bewijs), hoe dit past bij je merk en het onderscheidend vermogen in de markt. Onze visualizers helpen je om prachtige tekeningen bij de proposities te maken.

Resultaat

Een duidelijke, makkelijk te begrijpen, consequente propositie die klaar is voor kwalitatief en kwantitatief testen.