Thursday
Feb092012

Value Curves

Value Curves

Value Curves is een uitstekende tool om inzicht te krijgen in het onderscheidend vermogen van een propositie. Door jullie propositie te vergelijken met die van de concurrent krijg je inzicht of jullie propositie gebaseerd is op de elementen die de meeste waarde creëren voor de klant.
De Value Curves tool is gebaseerd op het boek 'Blue Ocean Strategy' van Chan Kim en Renée Mauborgne.
Filosofie

De manier van denken van Blue Ocean Strategy is erg populair: in plaats van in een verzadigde markt te proberen boven de gangbare marktnorm te presteren, is het beter om de concurrentie irrelevant te maken door een nieuwe markt of marktsegment te creëren. Hoewel dit een mooie theorie is, vinden onze klanten het vaak moeilijk om dit in de praktijk toe te passen na het lezen van het boek. Omdat we geloven dat dingen eenvoudig moeten zijn, hebben wij een tool ontwikkeld die gemakkelijk te gebruiken is in innovatieworkshops.

Uitleg

Door een aantal oefeningen zullen jullie ontdekken wat de belangrijkste elementen zijn die waarde toevoegen voor de klant. Deze elementen zijn direct gelinkt aan de motivatie van jullie klant in het keuze- en aankoopproces en zijn bereidheid om geld uit te geven. Daarna zal je team jullie propositie in kaart brengen en verbeteren in vergelijking met het aanbod van de klant.

Resultaat

Een sterke propositie die de maximale waarde voor de klant creëert én het maximale onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent realiseert. Daarnaast is een sterke positioneringsstrategie voor jullie propositie opgesteld.