Thursday
Feb092012

Value Net

Value Net

Value Net is een tool om op een simpele en aantrekkelijke manier een visueel overzicht van de complexe marktdynamiek in een business-to-business (B2B) omgeving te creëren. Dit zorgt voor een beter begrip van het besluitproces van de klant, de belangrijkste stakeholders in dit proces en hoe en waar je waarde kunt toevoegen.
Filosofie

In business-to-businessmarkten zijn vaak veel stakeholders en andere personen betrokken die invloed hebben op het beslissingsproces. In plaats van alleen op zakelijk transacties te focussen heb je een breder beeld nodig. Een overzicht van wie elkaar beïnvloeden en wie uiteindelijk beslist, is essentieel voor een succesvolle commerciële strategie.

Uitleg

Het Value Net helpt je bij het visualiseren van de verschillende stappen in het besluitvormingsproces, hoe dit verandert in de loop der tijd, wie er betrokken is en wat hun behoeften zijn. Wanneer je het hele proces goed begrijpt, kun je gemakkelijk identificeren hoe je je zakelijke succes kunt vergroten door je commerciële strategie te wijzigen.

Resultaat

Je team zal een diepgaand inzicht in marktdynamiek en de belangrijkste spelers verwerven en op basis hiervan een effectievere commerciële strategie of verkoopaanpak definiëren.