Tuesday
Feb142012

ClubMed - Strategische toekomst visie

Een heldere strategie

“Een uitstekende samenwerking met SunIdee zowel in de voorbereiding als in de facilitering van de workshop. SunIdee heeft echt waarde toegevoegd en samen hebben we een fantastisch resultaat bereikt. Al onze doelstellingen zijn gehaald.”

(Organisation Development Director & Company Project Manager Club Med)

Achtergrond

Club Med is een wereldspeler in all-inclusive vakanties in het premium marktsegment. De organisatie beheert 75 resorts in 25 landen. Het topmanagement heeft ambitieuze strategische doelen vastgesteld die gerealiseerd dienen te worden.
Aan een internationaal team van 15 Club Med managers, variërend van business unit managers tot stafafdelingen zoals HRM en duurzaamheid de taak om deze om te zetten naar een concreet actieplan en de juiste projecten op te starten.

Resultaten

Een enthousiast en gemotiveerd team dat een gemeenschappelijke visie deelt en hetzelfde doel nastreeft.

Een gedetailleerd actieplan om de strategische doelstellingen te realiseren.

3 scenario’s voor de toekomst en aanbevelingen voor volgende stappen.

Aanpak

In een tweedaagse workshop hebben we het team tijdens het opstellen van strategische plannen laten kennismaken met ‘best practices’. Dit gaf het team nieuwe inzichten en stelde de medewerkers in staat om hun huidige werkwijze voor strategische planning te verbeteren.

Het team heeft vervolgens een actieplan opgesteld om de strategische doelstellingen te realiseren, inclusief een communicatieplan voor interne en externe stakeholders.

Naast een concreet actieplan om de strategische doelstellingen te bereiken, was er behoefte aan een langetermijnvisie die het team en de organisatie kan inspireren. Op basis van de geschiedenis van Club Med werd het ‘Club Med DNA’ bepaald en op basis van trends en klantbehoeften werden verschillende visies voor de toekomst opgesteld.

Het team heeft 3 toekomst scenario’s beschreven en aanbevelingen voor volgende stappen gedaan als advies voor het topmanagement.