Wednesday
Feb152012

CPP - Creëer een unieke positionering in de markt

Creëer een unieke positionering in de markt

“Wij werken al jaren met SunIdee aan onze product- en marktontwikkeling. Het betreft ideegeneratie, propositie-ontwikkeling, en het continu uitbouwen van ons productportfolio. Dit stelt ons in staat om ons onderscheidend vermogen binnen de gehele markt duidelijk neer te zetten. Ook heeft SunIdee ons product- en marketingmanagementteam voorzien van zeer effectieve strategische instrumenten.”

(Group marketing director, CPP Group Plc)

Achtergrond

CPP heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ondersteunen van consumenten in alles wat met pinpassen en creditcards te maken heeft en doet dit met veel succes in 15 landen. In 2005 heeft CPP na uitvoerig trendonderzoek een nieuwe positionering gekozen als leider in ‘Life Assistance’ producten en diensten.
SunIdee werkt al ruim 6 jaar samen met CPP aan het definiëren en uitbouwen van het product- en dienstenportfolio binnen de ‘Life Assistance’ positionering, zowel op strategisch als op praktisch vlak. Dit heeft geleid tot een unieke positie in de markt, een geïnspireerd team en een succesvolle beursgang.

Resultaten

Een sterk portfolio dat op eenvoudige en visuele wijze duidelijk maakt wat ‘Life Assitance’ betekent in de ogen van de consument.

Product roadmaps met vele ideeën en proposities. De roadmap kijkt 2 jaar vooruit en wordt continu gevoed met de resultaten van innovatieworkshops die we gedurende het jaar organiseren.

CPP is in 15 landen marktleider in ‘Life Assistance' producten en diensten op het gebied van betalen, identiteit, verzekeringen voor bijvoorbeeld mobiele telefoons, juridische diensten, etc. (CPP is niet actief in Nederland). In 2010 heeft de organisatie een succesvolle gang naar de beurs gemaakt.

Aanpak

Ontwikkeling van een visie en visualisatie van de betekenis van ‘Life Assistance’ voor de consument, gebaseerd op trends en consumentinzichten (‘consumer insights’).

Workshops om een sterk toekomstig productportfolio te definiëren, gebaseerd op consumentinzichten.

Een serie brainstormsessies om nieuwe ideeën en proposities te ontwikkelen binnen de positionering ‘Life Assistance’.

Het opstellen van een product roadmap voor de komende 2 jaar en het opstarten en begeleiden van nieuwe innovatieprojecten.