Tuesday
Feb142012

CPP - Tools en training in het creëren van proposities

Tools en training in het creëren van proposities

“Met de SunIdee Toolbox kun je voor elke organisatie uitstekend tools op maat maken. SunIdee koos de juiste tools en de beste werkwijze voor ons complexe businessmodel en trainde onze medewerkers om de tools op effectieve wijze te gebruiken en workshops te leiden. Fantastisch werk!”

(Innovation director, CPP Group Plc)

Achtergrond

CPP is internationaal marktleider in ‘Life Assistance' producten en diensten. De organisatie verzorgt unieke diensten op het gebied van betalen, identiteit, verzekeringen, juridische diensten, etc. voor ruim 11 miljoen klanten in 15 landen. (CPP is niet actief in Nederland).
CPP wilde de vaardigheden van haar medewerkers verbeteren zodat zij proposities kunnen maken gebaseerd op reële klantinzichten (ook vaak ‘consumer insights’ genoemd). SunIdee heeft met gebruik van haar tool ‘PropositionWheel’ een model op maat ontwikkeld dat past bij het complexe businessmodel en de omvangrijke waardeketen van CPP.

Resultaten

De CPP ConceptMap, een model op maat voor CPP die medewerkers helpt om op klantgerichte wijze nieuwe proposities te creëren, gebaseerd op de SunIdee 'PropositionWheel'.

Workshopmaterialen waarmee het innovatieteam op effectieve wijze propositie-workshops kan organiseren en faciliteren.

Medewerkers hebben nieuwe kennis opgedaan en vaardigheden ontwikkeld om klantinzichten (‘consumer insights’) te identificeren en proposities te creëren.

Aanpak

Analyse van het huidige innovatieproces en het bepalen van de doelstelling m.b.t. de nieuwe tool.

Bepalen van de rollen en verantwoordelijkheden van het innovatieteam bij het creëren van nieuwe proposities.

Een voor CPP passend ‘PropositionWheel’ maken en creëren van relevante voorbeelden op het gebied van ‘Life Assistance’ proposities.

Trainen en coachen van het innovatieteam in het creëren van sterke proposities en het faciliteren van interne propositie workshops.