Tuesday
Feb142012

LeasePlan - Strategie en productontwikkeling om succesvol een nieuwe markt te betreden

Strategie en productontwikkeling om succesvol een nieuwe markt te betreden.

"De bijdrage van SunIdee was de sleutel tot een succesvolle ontwikkeling en introductie van ons nieuwe modulaire productaanbod voor op het middensegment. Het was prettig om samen te werken met de consultants van SunIdee die onze markt vlot begrepen en een pragmatische en originele aanpak boden om een modulaire productstructuur te koppelen aan klantbehoeften."

(Strategy manager, Robert van der Schaaf, LeasePlan Netherlands)

Achtergrond

LeasePlan is een van 's werelds grootse autoleasemaatschappijen. LeasePlan is een grote speler in het zakelijke segment (vooral klanten in het midden- en kleinbedrijf), waarbij de klanten een key-accountmanager krijgen toegewezen. Daarnaast heeft LeasePlan een uitstekend online aanbod voor individuele klanten. LeasePlan wilde een geschikte propositie voor klanten met een wagenpark van enkele tientallen auto’s laten ontwikkelen.
Middelgrote klanten verwachten uitgebreidere dienstverlening dan individuele klanten die uit de voeten kunnen met gestandaardiseerd online aanbod van LeasePlan, maar zijn te klein voor een fulltime accountmanager. Geen enkele leasemaatschappij heeft voor deze klanten het ideale product weten te creëren met de juiste balans tussen een scherpe prijs (efficiënte afhandeling) en een persoonlijke benadering. SunIdee hielp LeasePlan om te komen tot een compleet nieuwe aanbod voor deze groep klanten, door een combinatie van deskresearch, interviews met wagenparkbeheerders en innovatieworkshops.

Resultaten

Helder productportfolio met een modulaire opbouw. Hierdoor kan LeasePlan een zeer compleet aanbod bieden aan zijn klanten, tegen het scherpst mogelijke tarief.

Helder en goed aanbod voor verschillende soorten klanten in het MKB-segment: de LeasePlan EasyPakketen. Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe verkoopaanpak, inclusief marketingmateriaal, voor een vlot acquisitieproces en een succesvolle offertefase.

Aanpak

Het maken van een overzicht van de strategische context en de waardeketen: vaststellen van de belangrijke trends en drivers in de markt, het identificeren van de voornaamste stakeholders en doelgroepen, en hun behoeften.

Het ontwikkelen van een klantgericht portfolio framework: de basis voor het definiëren van nieuwe diensten voor het MKB-segment.

Het ontwerpen van een productlijn met sterke proposities voor de verschillende doelgroepen. Het valideren met de belangrijkste klanten.

Het ontwikkelen van de juiste communicatiestrategie en bijbehorend marketingmateriaal.