Wednesday
Feb152012

NFI - Klantgericht productportfolio

Klantgericht productportfolio

"SunIdee is er door een pragmatische, maar creatieve benadering in geslaagd om ons op een andere manier te laten kijken naar hoe we onze producten aanbieden. Klanten zijn enthousiast over deze nieuwe wijze van presenteren."

(Team leader Account Management Front Office)

Achtergrond

Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut, een agentschap van het Ministerie van Veiligheid en Justitie) levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten aan haar klanten. Dit varieert van het geven van advies over het veiligstellen van sporen op de plaats delict tot het analyseren van sporen die moeten dienen als bewijs in rechtszaken. Het NFI heeft een uitgebreid productaanbod, dat continu in ontwikkeling is door de technologische vooruitgang en de behoefte om state-of-the-art-technieken in te zetten.
Voor klanten van NFI is het soms ingewikkeld om uit meer dan 30 verschillende forensische disciplines te kiezen wat het beste product of de beste dienst is. SunIdee hielp het NFI met het maken een duidelijke portfoliostructuur met bijbehorend communicatiemateriaal. Hierdoor krijgt de klant snel een overzicht van het volledige NFI-aanbod.

Resultaten

Een duidelijke portfoliostructuur die het uitgebreide, ingewikkelde aanbod van producten en diensten van de verschillende afdelingen helder uiteenzet (meer dan 30 forensische disciplines).

Een boek dat een overzicht geeft van alle verschillende producten, inclusief gedetailleerde informatie over de productcodes, aanpak van het onderzoek, resultaten en levertijden voor elk product: 'Het Forensisch boek'.

Extra communicatiemiddelen: een grote poster en een zakformaat ‘Z-Card’, waarop het NFI portfolio en populaire DNA-producten worden getoond.

Aanpak

Het analyseren van de behoeften van de klanten, het ontwikkelen van een portfolio framework.

Het plaatsen van de huidige en de nieuwe producten in het portfolio, waarbij de herziene producten nog meer aansluiten op de behoeften van de klant.

Het maken van een conceptontwerp en de lay-out van het boek en ondersteunende communicatiemiddelen.

Het vieren van de nieuwe manier van werken met collega's en klanten!