Saturday
Sep242016

Philips - markt introductie voor nieuwe productlijn

Nieuwe proposities voor koptelefoons.

“De beste innovatieworkshop die we ooit hebben gedaan!”

(Business Manager Sound Accessories, Philips Consumer Lifestyle)

Achtergrond

Audio-accessoires zoals koptelefoons worden steeds belangrijker voor retailers vanwege de flinke marges op deze producten, in tegenstelling tot de dalende marges op audio-apparatuur, zoals MP3 spelers. De concurrentie is echter moordend en de innovatiecyclus ligt zeer hoog als gevolg van technologische ontwikkelingen en modetrends. Philips is een sterke speler in de markt voor koptelefoons en wil zijn marktaandeel voor koptelefoons in Europa verder uitbouwen.
Philips heeft 10 jaar geleden een 10-stappenplan ontwikkeld voor de eerste fase in innovatieprojecten, ook wel het ‘fuzzy front-end’ genoemd. Dit resulteerde in het ‘Philips Value Proposition House’, waarin een propositie werd beschreven die een sterk consumentinzicht hanteerde, paste bij het Philips-merk en zich onderscheidde van concurrerende oplossingen. SunIdee en Philips werken al 10 jaar samen bij het ontwikkelen van nieuwe proposities met behulp van dit proces wat SunIdee de ideale partner voor innovatie projecten maakt.

Resultaten

35 consumentenprofielen en vele sterke klantinzichten (consumer insights)

Meer dan 200 ideeën, gegroepeerd in 7 logische thema’s 26 nieuwe proposities (Value Proposition Houses)

4 nieuwe producten in de markt

Aanpak

Kwalitatief marktonderzoek onder een internationale groep consumenten, met als doel nieuwe klantinzichten te verwerven (‘consumer insights’).

Twee tweedaagse innovatieworkshops met multidisciplinaire teams van Philips in Hong Kong, waar de business line van Philips’ koptelefoons gevestigd is.

SunIdee heeft de ideeën uitgewerkt tot proposities die vervolgens kwantitatief getest zijn.

Meerdere succesvolle marktintroducties.