Wednesday
Feb152012

PPG - Identificeren van ‘quick wins’

Identificeren van ‘quick wins’

Het is verbazingwekkend hoe SunIdee in korte tijd de organisatie weet mee te nemen in een innovatie proces. Ze zijn erg flexibel en meedenkend zonder af te wijken van het einddoel.

(Manager Colour Marketing & Innovation)

Achtergrond

Sigma Coatings, een van de merken van PPG Industries, ontwikkelt en produceert verf voor de professionele markt (B2B). Hun klanten zijn zowel de kleine als de grote schildersbedrijven. Sigma Coatings voorzag dat de recessie grote impact zou hebben op de bouwwereld, een marktsegment dat voor een belangrijk deel van de omzet van Sigma Coatings zorgt.
SunIdee en Sigma Coatings hebben samen een workshop georganiseerd voor het salesteam om de invloed van de recessie op de omzet van verschillende typen klanten te kunnen bepalen, en ‘quick wins’ te identificeren voor het komende jaar.

Resultaten

Een analyse van de impact van de recessie op de omzet van verschillende typen klanten. Een strategische focus op een aantal typen klanten voor het komende jaar.

Vele ideeën om de omzet van Sigma Coatings veilig te stellen en hun klanten te ondersteunen in economisch moeilijke tijden.

Een concreet actieplan voor de komende 6 maanden.

Aanpak

Bijeenkomst met een aantal interne stakeholders om de doelstellingen te bepalen.

Opzetten van een workshopprogramma en het op maat maken van de innovatietools.

Eendaagse workshop met het salesteam (18 personen).

Verslag van de resultaten, inclusief het actieplan voor de komende 6 maanden.