Wednesday
Feb152012

UPC - Training: Klantgerichte marketing en innovatie

Training: Klantgerichte marketing en innovatie

“SunIdee verzorgde een succesvolle op maat gemaakte training 'Klantgerichte Marketing en Innovatie'. Naast waardevolle lessen over klantgerichtheid en innovatieve marketing leverden de sessies ook concrete campagne-ideeën op.”

(VP Marketing, UPC Netherlands)

Achtergrond

UPC is een van de grootste aanbieders van TV, breedbandinternet en telecommunicatiediensten in Nederland. UPC werkt continu aan het klantgerichter maken van de organisatie en zocht naar een strategische partner die hen kon helpen met het trainen van medewerkers in klantgerichte marketing en innovatieprocessen.
SunIdee heeft samen met UPC een nieuwe manier ontwikkeld voor het voeren van marketing- en communicatiecampagnes. Klantinzichten vormen de kern van deze nieuwe benadering en daarom werden medewerkers getraind hoe ze klantinzichten kunnen gebruiken. Dit alles met het doel om betere instructies voor externe marketing- en communicatiebureaus te schrijven en gezamenlijk succesvollere campagnes te voeren.

Resultaten

Een nieuwe manier voor het voeren van marketing- en communicatiecampagnes, inclusief een nieuw instructiemodel voor externe bureaus, waarbij consumentinzichten (ook vaak consumer insights genoemd) en klantinzichten centraal staan.

31 marketeers en 21 stakeholders van finance, sales en operations hebben nieuwe kennis opgedaan en nieuwe vaardigheden ontwikkeld op het gebied van klantgerichte marketing en innovatie.

  • Meer focus op de klant.
  • Een enthousiast en gemotiveerd team.
  • Acht concrete voorstellen voor nieuwe campagnes.

Aanpak

Gesprek met het management en interviews met een aantal deelnemers om de leerdoelen en de opzet van het trainingsprogramma te kunnen vaststellen. Alle deelnemers hebben vervolgens hun persoonlijke leerdoelen met hun manager besproken en meegenomen in de jaarlijkse planningsgesprekken.

Verschillende workshops met het marketingmanagementteam om het nieuwe campagneproces te bepalen. Daarnaast heeft het management een verkorte versie van de training doorlopen.

31 marketeers en 21 stakeholders van finance, sales en operations hebben deelgenomen aan een driedaagse training over consumententrends, het UPC merk, consumentinzichten (consumer insights), creatieve technieken, proposities en instructies. Tijdens de training hebben de deelnemers bij consumenten in kleine teams huisbezoeken gedaan en gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe campagnes.

De training wordt jaarlijks herhaald voor nieuwe medewerkers binnen én buiten marketing. Tijdens deze trainingen wordt aan concrete campagnes gewerkt, waardoor de kennis direct in de praktijk kan worden gebracht.