Wednesday
Feb152012

Vaillant AWB - Het maken van een Value Net om nog klantgerichter te worden

Het maken van een Value Net om nog klantgerichter te worden.

"Nu begrijp ik pas echt hoe we het verschil kunnen maken!"

(Teamlid Marketing en Communicatie, AWB / Saunier Duval)

Achtergrond

De Saunier Duval Brand Group (onderdeel van de Vaillant Group) is een van de toonaangevende spelers op het vlak van verwarmings- en klimaatsystemen in Europa. AWB is de Nederlandse dochteronderneming van Saunier Duval, actief op de projectenmarkt. De belangrijkste klanten van AWB zijn woningcorporaties en projectontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor vele grote vastgoedprojecten.
Er zijn veel spelers betrokken bij deze ontwikkelingsprojecten. Het succes van AWB hangt af van hoe goed het bedrijf in staat is om voor deze verschillende partijen waarde toe te voegen. Een goed begrip van de behoeften van de klant geeft belangrijke inzichten om het verschil te kunnen maken in deze markt. SunIdee heeft AWB geholpen beter inzicht te verkrijgen in de dynamiek van de markt en te komen tot innovatieve oplossingen om nog succesvoller te opereren in deze competitieve omgeving.

Resultaten

Een goed gedefinieerd Value Net voor drie types projecten van AWB. Elk Value Net geeft een overzicht van het proces, de stakeholders, de rollen en de belangrijkste interactiemomenten tijdens de projectfases.

Een antwoord op voor AWB belangrijke vragen:
Waar kunnen we de meeste toegevoegde waarde voor onze klanten creëren?
Op welke onderwerpen moeten we ons concentreren?

Een helder plan van aanpak voor AWB’s marketing en communicatie.

Aanpak

Een Value Net training en workshop, om de belangrijkste stakeholders en interactiemomenten te identificeren in het beslissingsproces.

Een strategische workshop om belangrijke projecten te identificeren en klantgerichter te werk te gaan, en het opstellen van een actieplan.

Het maken van intern communicatiemateriaal en het uitwerken van het ValueNet-overzicht tot een interne opleidings- en discussietool.