Saturday
Oct312009

Paul Willems

Achtergrond

Met mijn achtergrond in Industrieel Product Ontwerpen heb ik mij sinds 2001 bewogen in de wereld van grote industriële bedrijven.
Na een rol als concept ontwikkelaar bij Ericsson's Consumer Products divisie ben ik in 2002 bij General Electric Plastics gaan werken als marketeer. Tussen 2006 en 2014 heb ik bij Tata Steel gewerkt in verschillende commerciële functies binnen Verkoop, Inkoop, Business Development en Marketing. In al die rollen heb ik me gericht op vernieuwing: product ontwikkeling, proces innovatie of nieuwe markten.
In 2014 heb ik mij aangesloten bij Sunidee.

Passie

Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en zoek voortdurend naar kansen voor verbetering. Ik word geboeid door wat de techniek ons te bieden heeft.
Daarom gaat mijn hart sneller kloppen bij het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden die in zicht komen door veranderingen in de samenleving en in de techniek.
Ik kijk graag naar organisaties en producten om op zoek te gaan naar manieren waarop de doelen van de organisaties of producten beter of sneller tot resultaat komen.

Expertise

Ik heb veel ervaring met de traditionele innovatie gebieden van technische product- en concept ontwikkeling. Daarnaast heb ik veel gewerkt aan vernieuwing van in- en verkoopprocessen.
Transities van product verkoop naar Solution en Service Selling zijn bekende terreinen.
Innovatie betekent dat je dingen anders gaat doen. Daarom betekent innovatie ook altijd dat je afscheid neemt van dingen die je vroeger deed. Succesvolle innovatie kan niet zonder aandacht voor de verandering zelf. Die aandacht kan ik geven.