3 workshops: kansen met 3D printen

- Inspiratie sessie
- Business kansen voor bedrijven
- Branding- en marketingkansen voor merken

3D printen gaat de wereld veranderen. Maar hoe?

3D printen is een buzz-word geworden. Iedereen heeft het erover en de mogelijkheden lijken onbegrensd. Het gaat de wereld veranderen, daar zijn veel mensen het over eens. Er is veel informatie te vinden op internet, maar veel van deze informatie gaat over printers of geprinte objecten.
Dit maakt het lastig om een directe vertaling te maken naar de kansen die 3D printen voor uw bedrijf biedt. Sunidee biedt u drie workshops waarin u nieuwe kennis opdoet, kansen voor uw bedrijf of merk identificeert en met een flinke dosis inspiratie voor innovatie naar huis gaat.

Uw experts in innovatie en 3D printen

Deborah Nas is een van de oprichters van Sunidee, en specialist in innovatie en nieuwe business modellen. Nieuwe technologische mogelijkheden weet zij feilloos te koppelen aan (latente) behoeften en nieuwe manieren van omzet genereren.

    Jurre Groenenboom is de oprichters van Cre8, een ‘social venture’ in 3D printen. Hij ontwerpt producten die met 3D printers geproduceerd worden, runt een 3D print shop in het centrum van Amsterdam en leert anderen hoe ze met deze printers kunnen werken.

Maak kennis met de wereld van 3D printen. We bieden u 3 workshops:


Workshop 1:
Inspiratie sessie

Doe in een middag maximale inspiratie op: neem kennis van de laatste technologische ontwikkelingen, nieuwe business modellen en voorbeelden van succesvolle bedrijven en start-ups. In combinatie met een avondprogramma waarin u zelf aan de slag gaat met 3D printen is dit ook zeer geschikt als afdelingsuitje.


Optioneel: avondprogramma

Iedere workshop kan worden uitgebreid met een avondprogramma: zelf aan de slag met 3D printen. U ontwerpt én print een klein object. Dit avondprogramma vindt plaats bij Cre8 in het centrum van Amsterdam, waar meerdere 3D printers van Ultimaker tot uw beschikking staan.

Workshop 2:
Business kansen voor bedrijven

In deze eendaagse sessie doet u kennis op over 3D printen én vertaalt u dit samen met uw team naar concrete business kansen. Het programma in hoofdlijnen:

  • Introductie tot 3D printen: basisprincipes, voor- en nadelen.
  • Inspirerende presentatie over innovatieve toepassingen en nieuwe businessmodellen.
  • Interactieve workshop waarin we gezamenlijk business kansen identificeren.

Workshop 3:
Branding- en marketingkansen voor merken

3D printen biedt ongekende kansen voor ‘mass customisation’, wat een krachtig middel is om de band tussen merk en klant te versterken. In deze eendaagse sessie doet u kennis op over 3D printen én vertaalt u dit samen met uw team naar kansen voor uw merk. Het programma in hoofdlijnen:

  • Introductie tot 3D printen: basisprincipes, voor- en nadelen.
  • Inspirerende presentatie met voorbeelden hoe grote merken 3D printen inzetten.
  • Interactieve workshop waarin we gezamenlijk kansen identificeren voor ‘mass customisation’ voor uw merk.

Het programma wordt afgestemd op het kennisniveau van uw teamleden en de strategische vragen van uw organisatie.
Het budget varieert tussen €2.500 - €10.000, afhankelijk van de hoeveelheid maatwerk, de locatie van de workshop, en eventuele adviezen die u na de workshop wenst.